Go Lakers!

I lördags fick jag äntligen uppleva min första hockeymatch. Då jag är en fotbollstjej har jag aldrig varit på en hockeymatch tidigare, men nu när jag är i Kanada var det mer eller mindre ett måste. Så jag lyckades norpa åt mig en av biljetterna och jag, Kristin, David, Leif och Kamilla begav oss till Memorial Gardens här i North Bay för att heja på Nipissing Lakers (universitetets eget lag) när de mötte Ottowa. Och vilken stämning. Massor av hockeyentusiaster hade tagit sig dit för att heja på Lakers, trots att det bara var en vänskapsmatch. Jättehärligt! Lakers gjorde en bra match (vad jag förstod på andra), men tyvärr räckte det inte hela vägen. De förlorade med 2-3.


Kamilla, "maskoten", jag & Kristin

  
Go Lakers, go Lakers, go go, go Lakers 

Efter matchen begav vi oss hemåt, men bara för att svira om. Lördagskvällar spenderas nämligen downtown, på the Zoo. Så jag, Kristin och David mötte upp ett glatt gäng utbytesstudenter där och dansade hela natten lång. Jag var dock inte jätteimponerad av the Zoo. Ganska skabbigt ställe och mycket löst folk. Men hade i vilket fall en mycket trevlig kväll.



I söndags skulle vi ju egentligen åkt till Wonderland, men till min stora besvikelse blev den ju inställd. Synd då vädret var helt fantastiskt i söndags. Klarblå himmel och sol. Så jag och Kristin bestämde oss för att utforska campusområdet lite närmre och fotografera omgivningarna. Hösten här är helt underbar.

  



Nu nalkas ännu en helg och som jag berättade ska vi iväg och campa. Jag var hemma hos min mentor idag och hämtade lite utrustning. Regnkläder, solkräm, myggmedel och, viktigast av allt, björnvissla. Alltid redo. Uppdaterar er nästa vecka om helgens äventyr.


Kulturkrock

Innan International office släppte iväg mig på utbyte var jag tvungen att gå på en kick-off.  Där talades det bl.a. om kulturkrockar och vilka jag möjligtvis skulle stöta på. Jag vill inte påstå att jag stött på särskilt många (ännu), men det finns en sak med North Bay som jag hatar. Bussystemet. Jag vill uppmana alla er som klagar på Länstrafiken Kronoberg att sluta med det för i jämförelse med kollektivtrafiken här är de toppen. North Bay community transit suger och då uttrycker jag det milt. För det första vet man aldrig när bussen går då deras busstidtabeller inte går att förstå. För det andra går de inte särskilt ofta heller. Häromdagen tog det mig 2½ timme att handla och då var jag i butiken högst en halvtimme. Resten av tiden väntade jag på bussen. Dessutom kan man inte ta vilken buss som helst. Oftast kommer det flera bussar när du väntar, men endast få av dom går upp till Campus. Jag saknar att bara kunna sätta mig på cykeln och cykla till Willys när än jag önskar.

Nog om bussystemet. I måndags var jag och min tyska roomie Kristin bjudna hem till min mentor Anna. Hon bor downtown tillsammans med hennes pojkvän Ryan och en kompis till honom. Där förfestade vi, spelade Ryans egendesignade drickaspel och hade jättetrevligt. Kvällen avslutades på The Boat, ett uteställe precis nere vid Nipissing Lake. Det bjöds på livemusik, Corona och jag hade en fortsatt trevlig kväll.

  
Hemma hos Ryan & Anna


The Boat

I övrigt så har skolan dragit igång och det är full rulle redan från början. Jag läser fem kurser samtidigt och det är nog en av de största utmaningarna här. Jag är van vid att läsa en kurs i taget och kunna fokusera på den. Någon som varit i samma situation som jag och kan ge några bra tips? Jag har även hunnit med att besöka gymet två gånger. Ni som känner mig vet att jag inte gillar att gymma (därav den låga närvaron), men nästa vecka drar deras pass igång så då jäklar...

Nu i helgen så ska jag (förhoppningsvis) på min första hockeymatch. Studentkåren har 90 gratisbiljetter till lördagens match så jag hoppas kunna norpa åt mig en av dom. På söndag skulle vi egentligen åka till Wonderland i Toronto, men dessvärre är den resan inställd pga. för få anmälningar. Riktigt, riktigt tråkigt. Jag som hade sett fram emot att få åka massa karuseller. Nästa helg kommer dock bli en upplevelse. Då ska alla internationella studenter och våra mentorer åka på en campingtrip. Så får se fram emot det istället.

Tills vi hörs nästa gång, ha det bra!

PS: Bokade min resa till New York idag. Någon som är avis?


Första veckan avklarad

Idag har jag varit i Kanada en vecka och även om det varit jobbigt visa stunder så har tiden sprungit iväg. I torsdags hade jag min första föreläsning, Training and Development. Läraren verkar jättetrevlig och kursen intressant, dock är skillnaden mellan universitetstudier hemma och här stor. Det som chockade mig mest är att vi fick läxa tills nästa föreläsning. Om upplägget är det samma på alla fem kurser jag läser vet jag inte hur jag ska klara av det, men förhoppningsvis får jag rutin på det. Min tanke är att jag ska vara disciplinerad i veckorna så att jag sen kan vara ledig på helgerna. Vill ju se och göra så mycket som möjligt under min vistelse här.

I fredags träffade jag min mentor Anna. Hon tog med mig till en jättemysigt pastarestaurang downtown där vi åt en jättegod middag. Jag är jätteglad att jag har Anna, hon är (liksom alla kanadensare) oerhört hjälpsam och jättetrevlig. Hon var i Växjö förra terminen så hon förstår min situation och hur det svenska skolsystemet fungerar, vlket hjälper mig otroligt mycket.



I fredagskväll var det sedan dags för fest! Det var 90-tals tema på The Wall (deras svar på Sivans) och självklart var vi där. Vi förfestade hemma hos oss ett tag för att sedan gå till nästa förfest en våning upp. Jag träffade jättetrevligt folk och hade en jätterolig kväll, både på förfesterna och på The Wall. En riktigt lyckad kväll.

  

Igår lördag mådde lilla jag inte så jättebra efter fredagens äventyr, så det blev en väldigt lugn lördag. Dock följde jag med Kristin och hennes mentor till Nipissing Lake och för att se lite av North Bay. Det var oerhört vackert nere vid sjön och mycket folk i rörelse. Jättekul att få se lite annat än universitetsområdet. 



Idag ska jag och Kristin bege oss till gymmet och sen är det dags för mig att börja plugga.

Vi hörs snart igen!

PS: Nu har jag även skaffat kanadensisk mobil. Skicka gärna en hälsning till +1 705-477-9349


Full rulle i kaffestugan

Idag är det onsdag och solen skiner in genom mitt fönster. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag bara packade med mig en kjol för vädret har varit helt underbart sedan jag landade här. Sol varje dag och temperaturen har legat på ugefär 20-25 grader. Har jag verkligen kommit till Kanada?

Som jag nämnde i söndags så skulle vi ut på upptäcksfärd. Vi gick i skogarna runt Campus och fick se Nipissing Lake och Duchesnay Falls. Jag hade sett fram emot en avkopplande och mysig liten runda, men icke. Mina benmuskler fick jobba hårt. Dessutom lyckades vår guide leda in oss på fel väg så att halva gruppen (min grupp) gick vilse. Men slutet gott, allting gott, vi kom tillbaka helskinade, utan att ha träffat på någon svartbjörn.


Vid Nipissing Lake


Jag vid Duchesnay Falls

På kvällen var det sedan dags för Karneval. Klockan 20.00 kom en gul skolbuss (ja, en sån man ser i alla amerikanska filmer) och plockade upp oss. Karnevalen var väl inte helt vad vi förväntat oss. De hade olika stationer, bl.a. tjurridning och sumobrottning. Vi gick runt på området en stund, åt lite popcorn och sockervadd. Då vi fortfarande var lite jetlagade bestämde vi oss sen för att ta bussen tillbaka.


På väg till Karnevalen


Måndagen inleddes med äkta kanadensisk pannkaksfrukost. Äntligen kan jag säga att jag provat lönnsirap, och så gott det var. Tror jag åt minst fem pannkakor. Sedan var det dags för Res Wars. I Governors House (där jag bor) finns det fyra våningar och under Res Wars tävlar varje våning mot varandra. Och gissa vad? Min våning (second floor) vann alla kategoreier förutom en! På kvällen sen var det BBQ med liveband. Supermysigt! Tror där var över 1000 studenter samlade. Därefter gick vi till Nipissings studentpub, The Wall. Inte som Sivans, men tror att det kommer funka det med. Dock var musiken så fruktansvärt hög. Kände mig som en kärring ett tag när jag gick runt och klagade på den höga ljudvolymen.





Igår tisdag drog det sedan igång för oss utbytesstudenter. Då var vi i skolan mellan 9-17 och blev fullproppade med information. Men det var jättekul att träffa de andra utbytesstudenterna och personalen från International Office. På kvällen kom två tyska tjejer, en fransyska och en norska över till oss och kollade film. Jättemysigt! Idag väntar en ny dag i skolan, dock inte lika intensiv. Vi ska träffa våra faddrar/mentorer och planera vad vi ska göra under vår vistelse här. Finns mycket jag vill se och göra under mina månader här.

Vi hörs snart igen!

PS: Telefonnumret i förra inlägget går till en vanlig telefon. Meddelar när jag fått kanadensiskt mobilnummer.


Adress- och telefonuppgifter

För er som vill skicka något trevligt till mig via snigelpost eller som vill ringa mig på det gamla hederliga sättet kommer här min adress och telefonnummer:

Martina Ohlsson
Governors House
Nipissing University
Box 94
100 College Drive
North Bay, ON
P1B 8L7

+1 705 474-2526 anknytning 3831

Vill ni nå mig via Skype så är mitt användarnamn martina_ohlsson


Äntligen framme i North Bay, Kanada




Efter att ha varit vaken i nästan 24 timmar kom vi äntligen fram till North Bay igårkväll klockan 22 lokal tid. Här blev vi väl mottagna av två jättegulliga tjejer som visade oss till våra rum. Jag bor tillsammans med två kanadensiska tjejer och en tyska och de verkar jättetrevliga allihopa. Boendet är också bra, har mitt eget sovrum och delar toalett m en av tjejerna. Sen har vi kök och vardagsrum gemensamt.

Vad gäller resan hit så gick allt bra, dvs. om man bortser från den lilla incidenten på Heatrow. Deras datorer ville till en början inte läsa av mitt pass, men som tur var löste det sig. Mitt hjärta var i halsgropen där ett tag.

Idag har jag, Kristin (tyskan), Stephanie och David (min resekamrat) varit och handlat mat för första gången. Det var ett äventyr. Det var en djungel och allt var verkligen big pack. Jag tänkte köpa tops, men det blev inget med det för den enda förpackningen jag kunde hitta innehöll 500 stycken.




David & Kristin efter shoppingen

Om en halvtimme ska vi iväg och titta på ett vattenfall, kommer inte ihåg vad det heter, men ska bli jättemysigt. Sen ikväll är det karneval i stan så då ska vi bege oss dit. Skönt att det händer lite så att jag inte hinner sakna er där hemma för mycket. Jag vet att det kommer vara jobbigt nu i början innan jag kommit in i rutinerna och lärt känna människorna här. Men jag har en känsla av att det här kommer bli jättebra och när det väl är dags att åka hem kommer jag säkert vilja stanna.




RSS 2.0